Hvor meget kan du pille ved bilen derhjemme selv?

Ah ja. Tænk at stå i garagen efter den lange arbejdsdag og pille ved amerikanerbiler. Der er gang i radioen. Måske også en kølig drink på bordet.

Det lyder alt sammen meget lækkert og er det for sin vis også. Udfordringen er naturligvis, at denne romantiske tanke ikke alt kan efterleves i praksis, fordi dine evner bare ikke er der til det.

Du har ikke evnerne til at fikse amerikanerbilen i garagen selv og ender med at gøre mere skade end gavn. Derfor skal du passe grundigt på med, hvad du selv piller ved i din bil.

Hvor klog er du på biler?

Ved du, hvad kædetaljer er og hvordan man bruger kædetaljer? Ved du, hvordan en motor fungerer. Ved du, hvordan en gearkasse fungerer?

Der er selvfølgelig noget learning by during, og det skal man virkelig ikke undervurdere. Det kan være have en enorm effekt. Dog skal du passe på med – særligt ved dyrere biler – at overkompensere for dine evner i værkstedet.

Skaderne forekommer ikke så hyppigt, når du blot skal pille ved din bil. Der kan dog komme skader på din bil, som kan være uerstattelige eller blot virkelig dumme. Derfor handler det om at have et vågent øje og at være 100 % ærlig over for sig selv.

Værktøj som kædetaljer skal købes derefter. Altså når du ved, hvor gode din færdigheder er, og hvad du selv kan lave.

Eksperterne klarer tvivlen

Står du i en situation med din skønne amerikanerbil, at du faktisk ikke helt ved hoved og hale. Du er faktisk godt og grundigt i tvivl om, hvad bilen faktisk kræver for at komme på benene igen.

I så fald skal du ikke bare begynde på at hente dine kædetaljer og håbe på, at du finder ud af hvad du skal løbende. Det svarer lidt til bare at begynde at hamre på dit køleskab, når det ikke virker eller at slå på dit fladskærm, når signalet glipper – vent lidt med kædetaljerne.

I stedet for at gøre dette så skal du have fat i en ekspert. Det behøver ikke være en dyr mekaniker, der skal fikse det hele for dyre penge. Det kan også være en bilfanatisk ven, som blot kan give dig nogle råd.

At vandre i blinde er uhyre farligt, når du har noget så følsomt i hænderne som din yndlingsbil.

Hold fingrene fra motoren

Er du i tvivl og ikke helt så bekvem ved at pille ved en bil. Så er hovedreglen, at du generelt skal forsøge at holde dig fra motoren.

Motoren er ikke bare det smukkeste syn, men også den mest komplicerede del af bilen. Hvis du laver fejl der, har du ikke længere en bil, der kan køre dig rundt omkring. Så vær nidkær og tilkald gerne en ekspert.