Kan man lease som privatperson?

Står du og mangler en bil, og har du overvejet, om leasing er det rigtige for dig? Det kan være svært at vælge mellem at købe en ny – eller brugt bil, og derfor kan leasing være den gyldne middelvej for mange. Det kan være, det også er det for dig. Men det kan være, du er i tvivl om, hvorvidt du overhovedet kan lease, når du er privatperson?

Privatleasing

Du kan godt glæde dig, for det er faktisk meget almindeligt at lease som privatperson. Faktisk, så er det mere normalt at lease til privatpersoner, end det er at gøre det til erhverv. Det er altså intet mærkelig i, hvis du ønsker privatleasing. Det er også langt billigere at privatlease, end det er at købe en ny bil. Når man køber en ny bil, så skal man også betale registreringsafgift og moms, og det betyder faktisk, at man næsten skal betale to gange for bilen! Så er det altså langt billigere i stedet for at benytte sig af privatleasing.

Skift, når du vil

En anden fordel ved at privatlease er også, at du har muligheden for at skifte din bil ud til ny, hvis du bliver træt af den, du kører rundt i. Det er heller ikke en mulighed, du har, hvis du har købt en bil fra ny. Når du leaser, så skal du altså forholde dig til en langt mindre anskaffelsespris, og du kan drage fordel af, at du kan skifte den, når du har lyst. Er det ikke smart?

Derfor skal du ikke købe brugt bil

Du kan naturligvis også spare penge ved at købe en brugt bil. Det er bare altså risikabelt, fordi man ikke helt ved, hvad man får. Hvis du skal køre langt i din bil – hvis du f.eks. bruger den på vej til arbejde – så er det altså rarest, at man kører i noget, man ved, der virker. Den garanti kan du ikke have, hvis du vælger at købe en brugt bil. Hvis du derimod privatleaser, så får du en bil, der næsten er ny. Du kan også vælge mellem flere, så du kan finde lige dén bil, du er komfortabel med – og hvis du ændrer mening, så kan du jo bare skifte bilen igen. Der kan være mange situationer, hvor privatleasing er det helt rigtige valg. Det kan være, det også er det for dig?