Gode råd til kør-selv-ferien

Sommeren står for døren og mange mennesker skal på ferie. Nogle flyver, nogle tager toget mens andre vælger en kør-selv-ferie.

Det kan godt være, at det tager noget længere tid at køre til Italien eller Frankring, men er man blot to eller tre personer i bilen, kan det være en stor besparelse i forhold til at tage en flyver.

Derudover har du også bilen til rådighed under hele opholdet og slipper for at skulle leje en bil.

Tjek olien

Én af de vigtigste ting du skal huske inden du sætter dig bag rattet er at kontrollere olien på din bil og eventuelt foretage et olieskift, hvis der er behov for dette. Det er ærgerligt at løbe tør for olie, for det kan i værste fald smadre motoren. Det er surt når man holder på en motorvej 1.200 kilometer nede i Europa og ikke kan komme videre.

Så skal bilen fragtes til et lokalt værksted og du skal ud og have fat i en anden bil i mellemtiden.

Tjek dæktrykket

En banal ting, men den kan have stor effekt på både komfort og brændstof økonomi. Du har nemlig ekstra meget vægt med, når du både skal have kufferter, sengetøj, legetøj, vin og meget andet med.

Så derfor skal du lige tjekke dæktrykket og fylde ekstra meget luft i dækkene. Hvor meget luft der skal i hvert dæk kan du tjekke i den lille tabel, der ofte sidder i døren i førersiden.

Tjek aircon-anlægget

Forestil dig at bruge 18 timer i en bil, der lugter af sure sokker. Ikke fedt, vel?

Derfor skal du sørge for at få foretaget et airconditiontjek på din bil inden du kører afsted. Det er noget du skal få gjort på et lokalt værksted, hvor de løber dit anlæg igennem og sikrer at det er optimeret.

Tjek op på din vejhjælp

Skulle uheldet ske at bilen lige pludselig stopper midt på den tyske motorvej eller på en smal bjergvej i alperne, så er det godt at have vejhjælp. Og her skal du sørge for at dit abonnement også dækker i resten af Europa.

Har du ikke et vejhjælpsabonnement i dag, så skal du se at få det anskaffet. Har du vejhjælp i dag, så ring lige til dem og forhør dig om, hvordan du er dækket.

Ofte er det noget du har via dit forsikringsselskab og så kan de oplyse dig om, hvordan du er dækket forud for din kør-selv-ferie.