Dette skal du huske, når du skal lease din første bil

Dette indhold er sponsoreret

Har du besluttet dig for, at du gerne vil prøve at lease en bil, så er det vigtigt, at du sætter dig ind i processen, så du kan være sikker på, at du ikke begår en fejl som kan komme til at koste dig dyrt hver eneste måned, eller som kan komme til at koste dig, når du afleverer leasingbilen tilbage til forhandleren. Derfor får du i denne artikel tre gode råd til, hvordan du kan lease din første bil på bedste vis. Du kan også læse mere omkring leasing på dette link, https://www.tjekbil.dk/leasing. Så er du garanteret, at du ved alt, hvad der er værd at vide om leasingprocessen.

Find en god leasingforhandler

Når du skal lease din første bil, så er det nødvendigt, at du finder en god leasingforhandler. Da denne type af leasing er utroligt populær i Danmark, så er der mange på markedet, og det bedste, som du kan gøre er at finde en, som du kan føle dig tryg hos. Dette kan for eksempel betyde, at du kan se alle de gebyrer og  beløb, som du skal betale i forbindelse med din leasing, og at du kan finde en masse informationer omkring firmaet online. Det er også en god ide, at du finder et leasingfirma, hvor du kan tale med forhandleren enten over telefonen eller i et fysisk møde. Så kan du være helt tryg ved dit valg af leasingforhandler.

Overvej fordele og ulemper

Når du så har fundet en god leasingforhandler, så er der mange forskellige biler at vælge imellem, og her skal du kende fordelene og ulemperne ved at vælge de forskellige. Du kan for eksempel lease en brugt bil, som vil være billigere for dig, eller ud kan lease en splinterny bil, men dette kan hurtigt komme til at koste dig mere hver måned. Du skal altså gøre dig klar over dine muligheder, hvorefter du så skal overveje fordele og ulemper ved dem alle. Så er du sikker på, at du tager det bedste valg muligt, når det kommer til leasingbiler.

Kend dit kilometertal

Som det tredje, så skal du kende dit kilometertal. Dette er den distance, som du kommer til at køre over den periode, hvor du skal lease bilen. Det er dette tal, som er med til at bestemme, hvor meget du skal betale hver måned, for at du kan lease bilen, og derfor er det nødvendigt, at du er så præcis som muligt, når du giver tallet til forhandleren. Kører du mange kilometer over, så kommer du til at betale en afgift, når du afleverer bilen tilbage, og kommer du til at køre langt mindre, så betaler du for meget hver måned for at lease bilen. Derfor bør du altid regne så præcist som muligt, hvor meget du kommer til at køre i leasingperioden.

Vedligehold bilen, mens du har den

Når du så endelig har fået en leasingbil med dig hjem, så er det vigtigt, at du vedligeholder den, mens du har den. Dette er for, at du kan være sikker på, at der ikke kommer flere udgifter, når du afleverer bilen tilbage, da det hurtigt kan blive dyrt, hvis du ikke har rengjort bilen eller sørget for bilen, mens den har været hos dig. Dette er for eksempel at køre den til værkstedet, få en undervognsbehandling eller vaske den ofte, både udenpå og indeni. Så kan du være sikker på, at du behandler din leasingbil bedst muligt, og at du ikke kommer til at betale ekstra, når du afleverer den tilbage igen hos leasingforhandleren.

Tjek med din forsikring, inden du skriver under

Til slut, så skal du altid tjekke med din forsikring, inden du skriver under på en leasingaftale, om de dækker dig og din bil, hvis du skulle ende i en ulykke. Dette er ikke garanteret for nogle forsikringer, og du kan derfor ikke blot gå ud fra, at du er dækket. Dette kan hurtigt klares med en telefonopringning, og ellers står dette også i din police. Er du ikke dækket af din forsikring, så er det en god ide, at du bliver dækket af en bilforsikring det sted, hvor du leaser din bil. Så kan du være tryg, når du sætter dig bag rattet i din leasingbil.