Derfor er det en god idé med aircondition service

Der er ingen tvivl om, at det er langt mere behageligt at køre i en bil med aircondition, når det bliver varmt uden for. Men ligesom alt andet udstyr kræver et airconditionanlæg både service og vedligeholdelse. Blandt andet kan du risikere, at dit airconditionanlæg taber sit kølemiddel. Det kan medføre, at køleevnen enten bliver nedsat – eller helt forsvinder. Hvis du derfor gerne vil sikre dig en godt og funktionelt aircondition til sommer, bør du tage til aircondition service.

Derfor er det nødvendigt med regelmæssig service

Du har naturligvis købt en bil med aircondition, fordi du gerne vil bruge det. Derfor er det også vigtigt, at du får udført service af airconditionen, så den bliver ved med at virke optimalt. Når du regelmæssigt får udført service, undgår du også at skulle betale for en dyr udskiftning af din aircondition. Derfor er det vigtigt, at du får renset anlægget senest hvert andet år. Når anlægget bliver renset, er det også en god idé at få skiftet væsken. Den kan nemlig blive ophobet med bakterier.

Sådan foregår en kompetent aircondition service

Når du vælger et kompetent firma til at varetage din aircondition service, vil de sørge for følgende:

  • Kontrol af airconditionanlægget
  • Udskiftning af kølemiddel
  • Udskiftning af kompressorolie
  • Undersøgelser af eventuelle utætheder i anlægget

Hvis der er utætheder i dit anlæg, er det vigtigt, at de bliver repareret. Når der er utætheder, risikerer du nemlig, at der siver bakterier og dårlig luft ind i bilen.

Vær opmærksom på, at aircondition service ikke er en del af det normale bilsyn

Som udgangspunkt er service af din aircondition ikke en del af det almindelige eftersyn. Derfor er det vigtigt, at du selv er opmærksom på at få serviceret anlægget regelmæssigt. Når dit anlæg er i orden, får du nemlig et både sundt og behageligt indeklima i bilen. Det gælder selvfølgelig især om sommeren, hvor det skal holde bilen kølig. Men faktisk er en god aircondition også godt at have om vinteren. Her kan det nemlig bidrage til, at dine ruder ikke dugger til.

Sørg for, at dit airconditionanlæg har rigeligt med væske

Dit airconditionanlæg har mellem 500-700 gram kølemiddel. I gennemsnit taber din bil ca. 10% kølemiddel om året. Blandt andet derfor er det også vigtigt, at dit airconditionanlæg kommer regelmæssigt til service. På den måde sikrer du nemlig, at dit anlæg ikke løber tør.